ONLINE DUYGUSAL İYİLEŞMEYİ DESTEKLEYİCİ SANAT TERAPİSİ TEKNİKLERİ

Kriz durumlarında, psiko-duygusal travma yaşayan, fiziksel ve cinsel şiddet / istismar mağduru, düşük öz saygı, öz değer ve kendini kabul etme sorunları yaşayan kadınlar ile çalışmalarda kullanılmak üzere, hassas konuları içeren, özel olarak hazırlanmış patentli yöntemler uzmanlar için ele alınmıştır.

*Ayrıca, farklı konulardaki zor durumlarla baş etmeye yönelik uygulamalara da yer verilecektir.

 

Eğitim İçeriği:

 

1.Webinar (6 Ocak, 20:00-23:00)

“İdeal isim” metaforu kapsamında “benlik imgesi” üzerine sanatsal psikoterapi çalışması.

Danışanla güven ilişkisi kurma yöntemleri. Uygulama kısmı, folyo kullanarak bir güç kaynağı imgesi oluşturmaya dayanmaktadır.

 

2.Webinar (13 Ocak, 20:00-23:00)

Sanat terapisi kapsamında, ilişki kaybı, kaybetme korkusu ve var olmayan ayrılığın yaşanma düşüncesi ile ilgili korkunun düzenlenmesi çalışmaları.

Uygulama kısmı, ayrılık/kayıp korkusu maskesinin yapılması ve uygulanması çalışma dayanmaktadır.

 

3.Webinar (20 Ocak, 20:00-23:00)

Projektif animasyon yöntemleriyle psikolojik travma teşhis ve değerlendirilmesi. Zorlu duygusal deneyimler (utanç, suçluluk, kırgınlık, öfke, kıskançlık, ihanet, yalnızlık gibi) ile ilgili konuları hassas bir yaklaşım ile ele alan sanat terapisi teknikleri.

Uygulama kısmı, animasyon aracı olarak sanat terapisi yoluyla danışanın gizli/üstü örtülü istek ve olumsuz deneyimlerini ortaya çıkarmaya yöneliktir.

 

4.Webinar (27 Ocak, 20:00-23:00)

Kadın benlik arketipi, norm ve yıkıcı anlamda kadınlık, dişil enerji, seksüalite, kimlik kavramları, erken dönem kadınsal duygusal travmalar, öz kabullenme ve yaşam kalitesini artırma için güç kaynağı desteklerinin ortaya çıkarılması.

Uygulama kısmı, içsel farkındalık metodu ve A. Maslow’un güç, saldırganlık, cinsellik ve yaratıcılık gibi temel yasaklar teorisine dayanan, patentli teknik olan “Yasaklar” sanat tekniğine dayanmaktadır.

 

5.Webinar (3 Şubat, 20:00-23:00)

İlişkilerde “aşk üçgeni” konusu. Aile ilişkisi ve sevgililik aşk üçgeni.

Mevcut durumdan çıkmanın alternatif çıkış yolları kapsamında kullanılabilen “Psikoterapötik Hikayeler” yaratma yöntemi.

Uygulama kısmı, oyun hamuru kullanılarak yaratıcı çalışmalar ile sanatsal drama terapisi tekniklerine dayanmaktadır. Güç kaynağı dönüşüm yöntemleri olarak ise, provokatif terapi, mizah terapisi ve V. Frankl’ın paradoksal niyet teorisinin özellikleri ele alınmaktadır.

 

Belge: Eğitim belgesi

Katılımcılar: Ruh sağlığı alanı uzmanları ve son sınıf öğrencileri

Eğitim Tarihi: 6 Ocak – 3 Şubat 2025 (Pazartesi Akşamları)

Eğitim Saati: 20:00 – 23:00 ( Toplam 15 saat )

Eğitim Ücreti: 6000 TL + % 20 KDV

PROF. DR. LIUDMILA LEBEDEVA

Profesör, Pedagojik Bilimler Doktoru, “Sanat Terapisi” yönetiminde psikolojik ve psikoterapötik faaliyetler alanında akredite uzman, süpervizör. (Moskova)

Online Eğitim Süreci İle İlgili Dikkat Edilmesi Gerekenler:

Teknik Kontroller: İnternet bağlantınızın güçlü olmadığı veya bağlantınızı sağladığınız araçların teknik kontrolünün yapılmadığı (ses/görüntü ayarı, şarj düzeyi, vb.) durumlarda eğitim sürecine aktif katılımınız sekteye uğrayabilmektedir. Bu durumlarla karşılaşmamak adına eğitim öncesinde gerekli kontrolleri yapmanız eğitim süreciniz için önemlidir. Eğitime katılımı telefondan değil bilgisayardan sağlarsanız daha kaliteli bir bağlantınız olacaktır.

Ortam Hazırlığı: Eğitim sürecini daha verimli geçirebilmeniz adına kendinizi rahat hissedebileceğiniz, odaklanmanızı kolaylaştıracak, sessiz bir ortam gereklidir. Eğitim sırasında yanınızda bulundurmanız gereken materyaller konusunda bilgi verildiyse hazırlığınızı eğitim öncesinde yapmanız gerekmektedir. Bunların yanı sıra grupta bulunan bireylerin de sizin orada bulunduğunuzu net olarak görebilecekleri biçimde kameranızı konumlandırmanız grup dinamiği için önemlidir.

Gizlilik: Eğitim devam ederken izinsiz kayıt alınamaz, eğitim grubunda bulunan bireylerin kişisel paylaşımları üçüncü kişilerle paylaşılamaz. İzin alınarak çekilen fotoğraf veya videolar paylaşılmak istenirse, gruptan onay alınmalıdır. Eğitim bizim tarafımızdan kayıt altına alınacaksa öncesinde bilgilendirme yapılacak ve güvenli biçimde kaydedilecektir.  Eğitime katıldığınız ortamda eğitime kayıtlı olmayan bireylerin bulunmaması gerekmektedir. Yalnız olamayacağınız bir ortamda iseniz kulaklık kullanmanız önemlidir.

Tarih

06 Oca 2025

Zaman

20:00 - 23:00
Kategoriler

Eğitmen

PROF. DR. LIUDMILA LEBEDEVA