YÜZ YÜZE – ONLINE ÇOCUKTA PSİKOLOJİK SAĞLAMLIK
Eğitim Amacı:
Bu eğitimin amacı;
– Ruh Sağlığı Alanı uzmanlarının ve eğitimcilerin psikolojik sağlamlık ile ilgili farkındalık kazanmaları,
– Çocukların zor koşullara rağmen normal gelişimini tamamlaması, olumsuzlukları aşabilmesi ve ötesine geçebilmesi için gerekli olan bilgi ve becerileri geliştirmeleridir. Böylece çocuk, aile ve etkileşim içinde oldukları çevre ile sürdürdükleri çalışmalarda çocuğun bireysel iyilik hali ve gelişim kapasitesini artırmada daha etkili olabileceklerdir.
Eğitim İçeriği:
- Psikolojik sağlamlık nedir? Ne değildir?
- Psikolojik sağlamlık ve ben.
- Neden psikolojik sağlamlık?
- Çocukta psikolojik sağlamlığın önemi?
- Psikolojik sağlamlığın gelişimini engelleyen ve destekleyen etkenler.
- Çocukta psikolojik sağlamlığın geliştirilmesi ve desteklenmesi.
Belge: Eğitim belgesi
Katılımcılar: Psikologlar, psikolojik danışmanlar, rehber öğretmenler, aile danışmanları, sosyal çalışmacılar, çocuk gelişimi uzmanları, okul öncesi ve sınıf öğretmenleri, ilkokul ve ortaokul branş öğretmenleri
Eğitim Tarihi: 28 Nisan 2024
Eğitim Saati: 10:00 – 17:00
Eğitim Ücreti: 600 TL + %20 KDV
PSK. DANIŞMAN / AİLE DANIŞMANI SİBEL TAHTALI
Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik bölümünden 1993 yılında mezun olmuştur. Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik yüksek lisans programından özel öğrenci statüsünde dersler almıştır. Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve özel eğitim kurumlarında psikolojik danışman, koordinatör, danışman, yönetici olarak çalışmıştır.
Sertifikasyon düzeyinde Aile Danışmanlığı, Çocuk ve Ergenler İçin Psikolojik Sağlamlık, Attentioner DEHB, Otojenik Gevşeme Terapisi, Anne – Baba Eğitimi Eğitici Eğitimi Formatörlüğü, 7-19 Yaş Anne-Baba Eğitimi, Haydi Kızlar Okula Eğitici Eğitimi Formatörlüğü, Cinsel Sağlık ve HIV / AİDS Psikolojik Danışmanlar Eğitici Eğitimi alanlarında eğitim almıştır. Pozitif ve Kültürlerarası Psikoterapi Eğitimi devam etmektedir.
Çocuk Resimleri Analizi ve Psikolojik Resim Testleri, Çatışma Çözme ve Arabuluculuk, Gerçeklik Terapisi, Bibliyoterapi, Öğretmenin Sınıf Liderliği, 21. Yüzyılda Öğretmen Olmak, “Hayalimdeki Öğretmen” Yaratıcı Drama ve Sanatla Terapi Teknikleriyle Atölye Çalışması, Akılcı Duygusal Davranış Terapisi – Bilişsel Davranışcı Terapi, Oyun Terapisi Ekollerine Giriş , Psikoterapi ile Bütünleşme , EFT, Hipnoz , Davranış Değiştirme ve Öfke Yönetimi, İletişim Becerileri, Sosyal Beceri Eğitimi, Okulda Temel Önleme , Risk Altındaki Çocuklar, İletişimin Alfabesi-Duygusal Okur Yazarlık, Davranış Bozukluklarını Önleme , Ergenlik ve Cinsellik , Pozitif Psikoterapi-Temel ,Aile ve Evlilik Terapisi, Psikososyal Müdahale Hizmetleri, Kriz ve Krize Müdahale, Kişilerarası Sorun Çözme Becerilerinin Drama Yöntemi ile Öğretimi, Psikodrama, Eğitimde Yaratıcı Drama Uygulamaları, Stres Yönetimi, aldığı diğer eğitimler arasındadır. Ayrıca mesleki gelişimine yönelik bir çok kongre ve sempozyumlara katılmış,17.Rehberlik Sempozyumu’nda “Sosyal Beceri Eğitimi Programı” başlıklı sunuyu gerçekleştirmiştir.
Öğretmenlere Rehberlik Anlayışını Kazandırma, Uygulamalı Grup Rehberliği ve Etkinlikleri, Okulda Temel Önleme, Haydi Kızlar Okula, İletişim Becerileri, Anne Baba Eğitimi, Ana Baba Okulu, Çocuk İstismarı ve İhmali, Akran Zorbalığı ve Baş etme Yolları, Psikososyal Müdahale Hizmetleri, Ergenleri Bilgilendirme ve Farkındalık Kazandırma, Çocukta Cinsel Gelişim ve Eğitimi, Kadın ve Cinsel Eğitim, Sınav Kaygısı, Stres Yönetimi, Psikolojik Danışma ve Rehberlik Seminerleri, Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu-Özel Öğrenme Güçlüğü, Anne Baba Okulu, 7-19 Yaş Aile Eğitimi, Yaratıcı Drama Yöntemi ile Anne-Baba Eğitimi, Kurum Kültürü ve Ekip Olmak, Oryantasyon, Çocuğum Okula Başlıyor, Ortaokullu Olmak, Corona Günlerinde Öğretmen Olmak, Corona Günlerinde Psikolojik Sağlamlık, Dijital Dünya ve Çocuklarımız gibi bir çok konuda eğitimler vermiş, eğitim içerikleri üretmiştir.
Mesleki ve Teknik Okullar Tanıtım El Kitabını hazırlayan komisyonda yer almış; Anne Baba Eğitimi, Büyüyorum Değişiyorum kitaplarında bölüm yazarlığı yapmıştır. Özel Arı Eğitim Kurumları bünyesinde Kovan ve Bilimsel Dergileri, Arober Portalı, PDRM Bülteni, Etkili Anne Baba Kitapçığı kapsamında farklı konularda birçok makalesi, “Sınava Hazır mıyız” ve “Yarattığımız Dijital Dünyada Çocuklarımız” yazıları gazetelerde yayınlanmıştır. Kanal B televizyon kanalında haftalık bir çocuk programına konuk olarak katılmıştır.
Başlıca ilgi alanlarını yaşam, koruyucu ruh sağlığı, öğrenmek ve anlatmak, edebiyat, felsefe, fotoğrafçılık ve müzik olarak ifade etmektedir.
Online Eğitim Süreci İle İlgili Dikkat Edilmesi Gerekenler:
Teknik Kontroller: İnternet bağlantınızın güçlü olmadığı veya bağlantınızı sağladığınız araçların teknik kontrolünün yapılmadığı (ses/görüntü ayarı, şarj düzeyi, vb.) durumlarda eğitim sürecine aktif katılımınız sekteye uğrayabilmektedir. Bu durumlarla karşılaşmamak adına eğitim öncesinde gerekli kontrolleri yapmanız eğitim süreciniz için önemlidir. Eğitime katılımı telefondan değil bilgisayardan sağlarsanız daha kaliteli bir bağlantınız olacaktır.
Ortam Hazırlığı: Eğitim sürecini daha verimli geçirebilmeniz adına kendinizi rahat hissedebileceğiniz, odaklanmanızı kolaylaştıracak, sessiz bir ortam gereklidir. Eğitim sırasında yanınızda bulundurmanız gereken materyaller konusunda bilgi verildiyse hazırlığınızı eğitim öncesinde yapmanız gerekmektedir. Bunların yanı sıra grupta bulunan bireylerin de sizin orada bulunduğunuzu net olarak görebilecekleri biçimde kameranızı konumlandırmanız grup dinamiği için önemlidir.
Gizlilik: Eğitim devam ederken izinsiz kayıt alınamaz, eğitim grubunda bulunan bireylerin kişisel paylaşımları üçüncü kişilerle paylaşılamaz. İzin alınarak çekilen fotoğraf veya videolar paylaşılmak istenirse, gruptan onay alınmalıdır. Eğitim bizim tarafımızdan kayıt altına alınacaksa öncesinde bilgilendirme yapılacak ve güvenli biçimde kaydedilecektir. Eğitime katıldığınız ortamda eğitime kayıtlı olmayan bireylerin bulunmaması gerekmektedir. Yalnız olamayacağınız bir ortamda iseniz kulaklık kullanmanız önemlidir.