Terapi Koltuğunda Sanat Atölyesi – Resim

Sanat bir yolculuktur. Hiçbir şeyden bir şey var ederiz ve o varlık; oyun, heykel,ses veya resim olarak bizim hayata karşı yansımamız olur. Sanatla birlikte zorluklarımızla baş ederiz, haykırırız ve yaralarımıza merhem buluruz.  Sanat ve Psikoterapi her ne kadar iki ayrı dal olsa da, ikisi de “içten dışa” bir yolculuktur.

Olgu Psikolojik Danışma Merkezi olarak yıllardır sanatı bir terapi yöntemi olarak görüp uyguluyoruz. Terapi Koltuğunda Sanat söyleşilerimiz bu düşüncenin meyvesi olarak ortaya çıktı. Farklı dallardan değerli sanatçılarımızı ağırlıyor, bir terapist eşliğinde sanat ve psikolojiyi buluşturuyoruz.

  • Atölyelerimiz herkesin katılımına açıktır.
  • Katılım durumunuzu 0544 418 16 24 numaralı telefonu arayarak bildiriniz
  • Atölye Tarihi: 02.12.2019
  • Atölye Saati: 18.30 – 21.30
  • Atölye Ücreti: 50 TL
  • Yer: Monad Kafe Selanik 2 Cad. No: 65-D

 

Sasan Baherirad

2008 yılında Tahran Azad Üniversitesi’nde lisans eğitimini tamamladı. 2012 yılında Resim Ana Sanat dalında “Göç İmgeleri” konulu tezi ile Yüksek Lisans Programını Hacettepe Üniversitesinde bitirdi. 2018 yılında “Entropinin Görsel Sanattaki İzi” konulu tezi ile Sanatta Yeterlik Doktora programını aynı üniversitede tamamladı. Bugüne kadar yurt içinde iki kişisel sergi gerçekleştirdi. On adet proje ve sergide yer aldı. Sanatçı halen İstanbul’da çalışmalarını sürdürmektedir.

Çalışmalarında, günlük uğraşların arkasında olan bitenleri amorf ve absürt yapıtlar kullanarak irdelemiştir. Eski dönem çalışmalarında boya, yakın zamanda baskı ve seri şekilde baskılar aracılığıyla kaos ve düzensizlikten beslenerek negantropik insani davranışları sembolik bir biçimde aktarmaya çalışır. “Ben onları fizik-tabanlı görüyorum. Ayrıca konuya farklı boyutlar kazandırmak için maddelerin varoluşuna ve yokluğuna odaklanıyorum.”

Doğduğu ve büyüdüğü ülke olan İran, kaotik bir bölge oluşu ve devrim ile devamındaki savaşın getirdikleriyle büyüyen ve beslenen sanatçıda, zamanla değerli bir görsel hafıza oluşturmuştur. Yeni yaşam arayışları, doğaya olan zorunlu itaat ve karmaşıklık, bu sosyo kültürel yapısal bilgi entropisini, negantropik eylemlerle umutsuzca dizginleme ve güvenli bir alan yaratma arzusu oluşturmuştur.

Siyah Denge ve Positon4 gibi güncel eserleri ise “Sanatta Entropi” konusunu ele aldığı çalışmaları göze çarpıyor.

Date

02 Ara 2019
Expired!

Time

18:30 - 21:30