SANAT TERAPİSİ TEKNİKLERİYLE İYİLEŞME

Eğitim İçeriği:

Psikolojik danışmada sanat terapi teknikleri ile tanı koyma, değerlendirme ve müdahale teknikleri eğitimi. Prof. Dr. Ludmila Lebedova’nın kendi geliştirdiği sanat terapi teknikleri eğitimi Rusya başta olmak üzere birçok Avrupa ülkelerinde yaygın olarak kullanılmaktadır. 7 yaş üstü tüm bireyler ile çalışmada kullanılabilir.

1.“Bir Varmış Bir Yokmuş Sana Benzeyen Bir Kukla Yaşarmış”

Çocuklar, ergenler ve yetişkinler ile çalışmada kullanılan bu teknik, bireyi tanıma, bireyde ki içsel çatışmaları fark etme, bireyin kendini tanımasını sağlama amaçlı kullanılır. Teknikte metaforik kartlar kullanılır.

  1. “Resimlerdeki Hikâyeler Tekniği”

İletişim sorunları, öz güven problemleri, içsel çatışmalar yaşayan ve genel olarak bireyin psikolojik durumunu değerlendirmek amaçlı kullanılan bu teknikte materyal olarak kil ve hamur kullanılır.

  1. “Çatışma Çizgileri”

Aile danışmanlığında kullanılan bu teknik ile çiftler arsındaki çatışma ve uyum düzeyleri değerlendirilir. Çiftlerin kendilerini ve eşlerini objektif olarak tanımalarına yardım etmek amaçlı kullanılır.

  1. “Kaygı Labirentlerinde Yolculuk”

Bireydeki kaygı düzeyini belirlemek, bireyin psikolojik dayanıklılık düzeyini belirlemek ve bireye farkındalık kazandırma amaçlı kullanılan bu teknik aynı zamanda bireye kaygıyla baş etme becerisi kazandırmayı da amaçlar.

  1. “Kırgınlık ve Çatışmalar İle Vedalaşma”

Duyguların değerlendirilmesi, kırgınlıklardan kurtulmak, af etmek ve duyguları özgürleştirmek amaçlı kullanılan bu teknik bireye yoğun duygular ile baş etme becerileri kazandırmayı amaçlar.

  1. “Beyaz Dans (Vals)”

Bireye krizi fırsata çevirebilme, negatiften pozitife geçiş becerileri kazandırma, yeni yaşam tarzlarına uyum sağlama becerileri kazandırma ve bireyin uyum gücünü farkına varmasını sağlama amaçlı kullanılır.

  1. “İltifat Portresi”

Çiftler ile çalışmada kullanılan bu teknik ile iletişimde yaşanan çatışmaları çözmek, bireylerdeki önyargıları gidermek ve bireylere pozitif bir bakış kazandırmak amaçlı kullanılır.

Katılımcılar: Üniversitelerin sosyal hizmet, psikoloji, sosyoloji, psikolojik danışmanlık ve rehberlik ve çocuk gelişimi alanlarından birinden en az dört yıllık lisans programlarından mezun olanlar ve bu bölümlerin sınıf öğrencileri katılabilir.

  • Belge: Katılım Belgesi
  • Kontenjan: 20 Kişi ( Kayıtlar kontenjanla sınırlıdır. Kayıt sırası esas alınacaktır. )
  • Eğitim Tarihi: 8 – 9 Şubat 2020
  • Eğitim Saati: 09:30 –  18:30
  • Eğitim Ücreti: 800 TL + KDV %18
  • Eğitim Yeri:  OLGU EĞİTİM MERKEZİ / Meşrutiyet Cad. 31/12 Kızılay Çankaya Ankara

Date

08 - 09 Şub 2020
Expired!

Time

09:30 - 18:30

Konum

OLGU Eğitim Merkezi
OLGU Eğitim Merkezi
OLGU Eğitim Merkezi
Kategoriler

Eğitmen

Prof. Dr. Ludmila Dmitrevna Lebedeva
Prof. Dr. Ludmila Dmitrevna Lebedeva