ONLINE DUYGUSAL İYİLEŞMEYİ DESTEKLEYİCİ SANAT TERAPİSİ TEKNİKLERİ

Eğitim İçeriği:

 

  • 4 Mart, 20:00 – 23:00 (3 saat)

“Kaygı labirentlerinde yolculuk” yöntemi:

Bireyin kaygı düzeyini ve psikolojik dayanıklılık düzeyini belirlemeyi, bireye farkındalık kazandırma amaçlı kullanılan bir yöntemdir. Aynı zamanda bireye kaygı ile baş etme becerisi kazandırmayı da amaçlar.

 

  • 11 Mart, 20:00 – 23:00 (3 saat)

“ ‘Çiçekler’ ile tasvir edilen aile portresi çizimi” yöntemi:

Aile ilişkilerini inceleyen ve sanat terapisi yöntemlerinden biri olan projektif bir yöntemdir. Metaforik bir çalışma olan “aile portresi” yöntemi, bireyin kendisini ve diğer aile üyelerini ‘çiçekler’ ile tasvir etmesini sağlar. Çalışma sürecinde ortaya çıkan sanatsal ürün ise, bireyin aile durumu, yaşadığı çatışmaları dahil olmak üzere aile içi ilişkileri ile ilgili subjektif / öznel fikirlerini yansıtır.

 

  • 18 Mart, 20:00 – 23:00 (3 saat)

“Sanatsal terapötik yöntem olarak, ‘balık’ çizimleri ile aile ve sosyal çevrenin yansıtılması, aile ve sosyal çevrenin metaforik portresi çalışması.

Bu yöntem, bireyin aile ve yakın çevresi dahil olmak üzere kişisel yaşam alanını ve ilişkilerini incelemeye, aynı zamanda ilişkilerinde yaşadığı çatışmaları konusunda farkındalık sağlamasına yardımcı olur.

 

 

 

 

 

 

  • 25 Mart, 20:00 – 23:00 (3 saat)

“‘Ev’ Yöntemi”:

En güçlü arketiplerden ve evrensel simge olan ‘ev’ kavramı, bir ‘güç kaynağı’ olarak kullanılmaktadır. İlgili sanatsal yöntem olan, “duygu ve deneyimlerimin Evi” yöntemi ile, zihinsel dengeyi, psiko-duygusal istikrarı yeniden sağlamak, sakinlik ve güvenlik duygularını güçlendirmek için duygusal hafızanın bilinçli bir şekilde geriye bakmasını ve “temizlenmesini” amaçlar.

 

  • 1 Nisan, 20:00 – 23:00 (3 saat)

“Kırgınlık ve çatışmalar ile vedalaşma” yöntemi:

Bireyin, duygularının farkına varması, kırgınlıkları ile vedalaşması ve onları af etmesi, duygularını özgür / serbest bırakması amaçlı kullanılan bu yöntem, bireye yoğun duyguları ile baş etmesi konusunda beceri kazandırmayı amaçlar.

 

 

 

Belge: Eğitim belgesi

Katılımcılar: Psikiyatristler, psikologlar, psikolojik danışmanlar, aile danışmanları, sosyal çalışmacılar, çocuk gelişimi uzmanları, okul öncesi öğretmenleri

Eğitim Tarihi: 4-11-18-25 Mart, 1 Nisan 2024 ( Pazartesi akşamları )

Eğitim Saati: 20:00 – 23:00 ( Toplam 15 saat )

Eğitim Ücreti: 2000 TL + % 20 KDV

PROF. DR. LIUDMILA LEBEDEVA

Profesör, Pedagojik Bilimler Doktoru, “Sanat Terapisi” yönetiminde psikolojik ve psikoterapötik faaliyetler alanında akredite uzman, süpervizör. (Moskova)

Online Eğitim Süreci İle İlgili Dikkat Edilmesi Gerekenler:

Teknik Kontroller: İnternet bağlantınızın güçlü olmadığı veya bağlantınızı sağladığınız araçların teknik kontrolünün yapılmadığı (ses/görüntü ayarı, şarj düzeyi, vb.) durumlarda eğitim sürecine aktif katılımınız sekteye uğrayabilmektedir. Bu durumlarla karşılaşmamak adına eğitim öncesinde gerekli kontrolleri yapmanız eğitim süreciniz için önemlidir. Eğitime katılımı telefondan değil bilgisayardan sağlarsanız daha kaliteli bir bağlantınız olacaktır.

Ortam Hazırlığı: Eğitim sürecini daha verimli geçirebilmeniz adına kendinizi rahat hissedebileceğiniz, odaklanmanızı kolaylaştıracak, sessiz bir ortam gereklidir. Eğitim sırasında yanınızda bulundurmanız gereken materyaller konusunda bilgi verildiyse hazırlığınızı eğitim öncesinde yapmanız gerekmektedir. Bunların yanı sıra grupta bulunan bireylerin de sizin orada bulunduğunuzu net olarak görebilecekleri biçimde kameranızı konumlandırmanız grup dinamiği için önemlidir.

Gizlilik: Eğitim devam ederken izinsiz kayıt alınamaz, eğitim grubunda bulunan bireylerin kişisel paylaşımları üçüncü kişilerle paylaşılamaz. İzin alınarak çekilen fotoğraf veya videolar paylaşılmak istenirse, gruptan onay alınmalıdır. Eğitim bizim tarafımızdan kayıt altına alınacaksa öncesinde bilgilendirme yapılacak ve güvenli biçimde kaydedilecektir.  Eğitime katıldığınız ortamda eğitime kayıtlı olmayan bireylerin bulunmaması gerekmektedir. Yalnız olamayacağınız bir ortamda iseniz kulaklık kullanmanız önemlidir.

Tarih

04 Mar 2024
Expired!

Zaman

20:00 - 23:00
Kategoriler

Eğitmen

PROF. DR. LIUDMILA LEBEDEVA