ONLINE ÇOCUKLARLA ÇALIŞMADA RESİM ANALİZİ VE RESİM TESTLERİNİN KULLANIMI EĞİTİMİ

Eğitim Amacı:

Bu eğitimin amacı; çocuklarla çalışan uzmanların ve eğitimcilerin, çocuk resimlerini gelişimsel dönem özelliklerine göre yorumlamak, çocuğun resim yoluyla ifade ettiği duygu ve düşüncelerini anlamak, çocuğun resim yoluyla yansıttığı sosyal ve kültürel çevresini fark etmek ve çocuğun sağlıklı gelişimini desteklemek gibi yeterlilikleri kazanması ve geliştirmesidir. Böylece, çocukla çalışan uzmanlar, Resim Analizi ve Psikolojik Resim Testlerini Değerlendirme yeterliliklerinin geliştirilmesi sonucunda, “çocukla çalışmada kendi alanlarında daha etkili olmak ve çocuğu tanıma ve kendisine tanıtma konusunda dikkat edilmesi gereken noktaların farkında olmak” kazanımlarına sahip olacaklardır.

 

Eğitim İçeriği:

 

– Çocukla çalışmada temel ilkeler
– Çocuk resimlerinin analizinde temel ilkeler
– Gelişim dönemlerine göre çocuk resimlerinin özellikleri
– Resim testlerinin özellikleri
– Kullanılan resim test ve teknikleri:

“Bir İnsan Çiz”
“Bir İnsan Çiz” testi, çocuğun zihinsel gelişimi hakkında bilgi verdiği gibi, ruhsal durumu hakkında da değerlendirme yapmamızı sağlar.

“Aile Resmi”
Maurice Porot tarafından geliştirilen ve psikanalitik verilere dayanan projektif bir resim testidir. Temel amacı, çocuğun ailesi ile olan çatışmalarını açığa çıkarmaktır.

“Hayali Hayvan Çiz Testi”
Hayali hayvan çiz testi projektif kişilik testidir. 1970 yılında rus psikolog Maja Zaharovna Dukarevich tarafından geliştirilmiştir.

“Kaktüs Çiz”
Çocukların ve yetişkinlerin genel duygusal durumu ve saldırganlık dürtülerinin yönü ve şiddeti hakkında bilgi almak amacıyla Rus psikolog Marina Aleksandrovna Panfilova tarafından 2000 yılında geliştirilmiştir. 4 yaş ve üzeri çocuklara uygulanabilir.

“Ev-ağaç-insan”
“Ev, ağaç, insan çiz” testi en çok kullanılan projektif testlerden biridir. 1948 yılında Amerikalı psikolog John Buck tarafından geliştirilen test hem çocuklara hem de yetişkinlere bireysel veya grup halinde uygulanabilmektedir.

“Kuş yuvası Çiz”
Çocuğun bağlanma örüntülerine ilişkin bilgi almamıza yardımcı olan bir tekniktir.

 

  • Belge: Eğitim belgesi
  • Katılımcılar: Psikiyatristler, psikologlar, psikolojik danışmanlar, aile danışmanları, sosyal çalışmacılar, çocuk gelişimi uzmanları, okul öncesi ve sınıf öğretmenleri
  • Eğitim Tarihi: 25-26 MAYIS 2024 TEORİK (HİBRİT)
    24-25 HAZİRAN 2024 SUPERVİZYON (ONLINE)
  • Eğitim Saati:  25-26 MAYIS 2024 10:00-18:00
    24-25 HAZİRAN 2024 19:00-23:00
  • Eğitim Süresi: 16 SAAT TEORİK+8 SAAT SÜPERVİZYON
  • Eğitim Ücreti: 2500 TL + %18 KDV

Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Bölümü Rehberlik ve Psikolojik Danışma Anabilim Dalı’ndan 1987’de mezun olmuştur. Yüksek Lisansını (tezsiz) Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde, Disiplinlerarası Aile Danışmanlığı programında tamamlamıştır. Çeşitli ilk ve ortaöğrenim kurumlarında psikolojik danışman ve Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nde yönetici olarak çalışmıştır. 1996 yılından bu yana psikoterapi ve kişisel gelişim alanına yönelmiştir. 2006’dan bu yana, Olgu Psikolojik Danışma merkezinin kurucusu ve yöneticisi olarak, psikoterapi hizmetleri vermektedir.

Kişisel ve kurumsal gelişim amaçlarına dönük olarak, iletişim becerileri eğitimi, liderlik ve motivasyon, stres yönetimi, öfke yönetimi, sınav kaygısı, aile danışmanlığı eğitimi gibi çeşitli kurs ve seminerlerde eğitimci olmuş, panel, toplantı ve konferanslarda konuşmuştur. 2010 yılında TRT Ankara Radyosunda her Perşembe akşamı iletişim ve yaşam becerileri konusunda program yapmıştır. 2003-2008 yılları arasında yönetim kurulunda da görev aldığı Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği’nin “Afetlerde Psikososyal Hizmetler Birimi’nde çalışmıştır. Bilişsel Davranışçı Terapi, Pozitif Psikoterapi ve Aile Terapisi, Oyun Terapisi, Sanatla Terapi ve Yaratıcılık Eğitimi, Transaksiyonel Analiz, Sistemik Aile Terapisi, Psikodrama ve Yaratıcı Drama liderlik eğitimlerini almıştır.

Olgu Psikolojik Danışma ve Aile Danışmanlığı Merkezi’nde 16 yıldır psikoterapi hizmetleri ile, kişisel ve kurumsal gelişim konularında danışmanlık hizmeti vermeye, mesleki gelişim eğitimlerinde eğitimci olmaya, bireysel ve grupla psikolojik danışma, oyunla terapi çalışmalarını yürütmeye devam etmektedir. Sanatla Terapi ve Yaratıcılık Eğitimi, Pozitif Psikoterapi Eğitimi, Oyun Terapisi Eğitimi, Çocukla Çalışan Uzmanlar için Destek Eğitimi, Aile Terapisi Eğitimi, Aileler İçin Çocukla İletişim ve Ebeveynler için Oyunla Yaklaşım içerikli eğitimler vermektedir. Almanya Wiesbaden merkezli, Dünya Pozitif ve Kültürlerarası Psikoterapi Derneği (WAPP) sertifikalı uluslararası eğitmenidir. Playback Tiyatro eğitimi almıştır. Şarkı söylemeyi sever, kitap okumaktan vazgeçmez, dans edebilmek için fırsat arar. Yalnız kalabilmekten de, başkalarıyla birlikte olabilmekten de haz duyar. En çok isteyerek yaptığı şey, işidir.

Tarih

25 May 2024

Zaman

10:00 - 18:00

Konum

OLGU Eğitim Merkezi
OLGU Eğitim Merkezi
OLGU Eğitim Merkezi
Kategoriler

Eğitmen

Uzm. Psk. Dan. Özden Yılmaz Bilgin
Uzm. Psk. Dan. Özden Yılmaz Bilgin