ONLINE ÇOCUK VE ERGENLER İÇİN DIŞAVURUMCU PSİKOSOSYAL GELİŞİM ETKİNLİKLERİ EĞİTİMİ
12 -18 yaş grubu ile çalışan, alanında uzman kişilerin bu yaş grubuyla psikososyal gelişim uygulamalarında daha etkili ve verimli olmalarına yönelik geliştirilmiş bir eğitim programıdır.
Eğitim İçeriği: Önleyici ve gelişimsel yöntemlerle özel bir proje çerçevesinde geliştirilen etkinlikler, bu yaş grubunun aktif katılımını sağlayan oyun, sanat, hareket, masal ve müzik terapisi kuramlarının bütünlüğü şeklinde geliştirilmiştir. Anılan yaş grubunun çok yönlü gereksinimleri bu tür çeşitliliği gerekli kılmaktadır. Etkinlikler geliştirilirken çocuklarla ihtiyaç analizi yapılmış, saptanan ihtiyaçlara göre hazırlanmış ve pilot edilip son hali verilmiştir.
Psikososyal gelişim kuramı kişinin psikolojik gelişiminin sosyal bir çevre içinde ve onunla ilişkili olarak geliştiğini belirtir, insanların yaşamında psikolojik ve sosyal faktörlerin sürekli olarak nasıl birbirlerini etkilediği, birbirlerinden nasıl etkilendiğini anlatır.
Uygulamalı olarak gerçekleştirilecek olan 12 farklı Psikososyal gelişim etkinlikleri tedavi amacı gütmez. Duygusal ve psikolojik iyilik halini artırmayı ve bireylerin psikolojilerini etkileyen sosyal faktörlerle baş etmelerini ve üstesinden gelmelerini destekler.
* Etkinlikler metin olarak eğitim öncesinde katılımcılara gönderilecektir.
- Belge: Eğitim belgesi
- Katılımcılar: Bu eğitime, psikolojik danışman ve rehber öğretmenler, psikolog, sosyal çalışma uzmanı, sınıf öğretmenleri, çocuk gelişimi uzmanları ve 12-18 yaş grubu ile çeşitli kurumlarda çalışan uzmanlar katılabilir.
- Eğitim Tarihi: 13 Mart 2021
- Eğitim Saati: 10:00 – 18:00
- Eğitim Ücreti: 250 TL + %18 KDV
Not: Online eğitim www.olgupsikoloji.com sitesi üzerinden yapılacak üyelik ile kurumumuza özel yazılan program üzerinden güvenli bir şekilde yapılacaktır. Üyelik bilgileri eğitim ödemesi tamamlandığında tarafımızdan sağlanacaktır.
AYŞE ŞULE ÇAĞLAR
Psikolojik Danışma ve Rehberlik alanında, ABD’de Bilim uzmanlığı derecesi aldıktan sonra Hacettepe Üniversitesi’nde aynı alanda doktorasını tamamladı. Doktora sonrası çalışmalarını Londra Üniversitesi’nde “Kadın Hakları ve Feminist Psikoterapiler” konusunda yaptı. Aynı zamanda Londra Kadın Terapi Merkezi’nde çalışmalarına devam etti. ODTÜ’de bir yıl ders verdikten sonra Bilkent Üniversitesi PDR Merkezinde 7 yıl psikolojik danışman olarak çalıştı. Daha sonra Birleşmiş Milletler’e geçerek uzun yıllar Avrupa, Afrika ve Asya’ da görev yaptı, projeler yürüttü. Son 3 yılda İstanbul, Hollanda ve İngiltere’de Dans ve Hareket Terapisi programlarına devam etti ve sertifikalar aldı. Toplumsal cinsiyet, kadın ve bedeni, hareket/dans terapisi konularında atölye çalışmaları yürütmektedir.