ONLINE 60-78 AYLIK ÇOCUKLAR İÇİN MARMARA İLKÖĞRETİME HAZIR OLUŞ TESTİ UYGULAYICI YETİŞTİRME SERTİFİKA PROGRAMI
Eğitimin Amacı: Marmara İlköğretime Hazır Oluş Ölçeği 2003 yılında Prof. Dr. Özgül Polat tarafından geliştirilmiştir. Ölçek 60-78 aylık çocukların her gelişim alanında ve temel becerilerde ilköğretime ne düzeyde hazır olduğunu tespit etmek amacıyla Türk çocuklarına özgü olarak geliştirilmiş tek ölçek olup ve standardizasyonu yapılmıştır. Eğitim sonunda verilecek sertifika tek geçerli kullanıcı sertifikasıdır. Bu eğitim programı sonucunda, katılımcıların ölçeği uygulayabilecek konuma gelmeleri amaçlanmaktadır.
Eğitimin İçeriği:
Okul olgunluğu hakkında bilgi sahibi olma,
Uygulamada yeterlilik,
Test sonrasında eğitim planını yapılandırma.
Belge: Marmara İlköğretime Hazır Oluş Ölçeği Kullanıcı Sertifikası
(Bu belgeyi alabilmek için; 5, 5.5 veya 6 yaşında 1 çocuğa testin uygulanması, sonuçlar ile birlikte bir adet fotoğraf, mezuniyet belgesi/diploma, öğrenci olanlar için öğrenci belgesi ya da kimliğin taranarak mail yoluyla Prof. Dr. Özgül POLAT’ a gönderilmesi gerekmektedir.)
Katılımcılar: Çocuk Gelişim Uzmanları, Çocuk Hekimleri, Okulöncesi/Anaokulu Öğretmenleri, Özel Eğitim Uzmanları, Psikiyatristler, Psikolojik Danışmanlar, Psikologlar, Pedagoglar, Rehber Öğretmenler, Sosyal Hizmet Uzmanları ve bu branşlarda eğitimine devam eden 4. Sınıf lisans & lisansüstü üniversite öğrencileri.
Kontenjan: 20 Kişi
Eğitim Tarihi: 28 TEMMUZ 2024
Eğitim Saati: 10.30 – 15.30
Eğitim Ücreti: 3250 TL + %20 KDV
Eğitim Yeri: ZOOM
PROF. DR. ÖZGÜL POLAT
Marmara Üniversitesi Okul Öncesi Eğitim Bölümünden mezun olan Prof. Dr. Özgül Polat 1996 yılında Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Okul Öncesi Öğretmenliği Anabilim Dalı’nda öğretim elemanı olarak çalışmaya başlamıştır. Prof. Dr. Polat 1998 yılında Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsünde Okul Öncesi Eğitim Öğretmenliğinde “5-6 Yaş Grubu Aile Katılımlı Sosyalleşme Programı” adlı tezi ile yüksek lisansını tamamlamıştır. Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsünde Okul Öncesi Eğitim Programı’nda “Marmara İlköğretime Hazır Oluş Ölçeğinin Geliştirilmesi ve Standardizasyonu” konulu tezi ile 2003 yılında doktor unvanını almıştır. Doktora tezinde Türk Çocukları için ülkemizdeki tek okul olgunluğu ölçeğini geliştirmiştir. 60-78 aylık çocukların ilköğretime ne düzeyde hazır olduklarını saptayan Marmara İlköğretime Hazır Oluş Ölçeğinin eğitimlerini vermeye devam etmektedir.
Prof.Dr. Özgül Polat, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Okul Öncesi Eğitim Program Geliştirme çalışmalarında aktif olarak görev yapmıştır. Müfettişlere, müdürlere, öğretmenlere, anne-babalara yönelik birçok seminer vermiştir. Okul Öncesi Eğitim Programları, İlköğretime Hazırlık, Okul Öncesi Dönemde Ses ve Yazma Eğitimi, Duyu Eğitimi, Çoklu Zekâ Kuramı ve Uygulamaları, Problem Çözme Becerisinin Kazanımı, Aile Katılımı, Sorumluluk Eğitimi, Çok Kültürlü Eğitim vb. konularda çok sayıda makaleleri, araştırmaları ulusal ve uluslararası kongrelerde sunulmuş bildirileri vardır. Okul öncesi öğretmenlerine yönelik rehber kitapları ve 3-6 yaş çocukları için hazırladığı kutu oyunları, yap-bozlar, uygulama kitapları yayınlamıştır. Yazarın okul öncesi eğitim ve ilköğretim için editörlüğünü yaptığı çok sayıda kitap bulunmaktadır.
Prof. Dr. Özgül Polat, uluslararası ve ulusal birçok projede yer almıştır. MEB. Çıraklık Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından hazırlatılan ulusal 7-11 Yaş Aile Eğitim Programının Danışmanlığını yapmıştır. 2002 ve 2006 Okul Öncesi Eğitim Programlarının geliştirilmesinde ve yaygınlaştırılmasında yer almıştır. Prof. Dr. Özgül Polat, Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Okul Öncesi Eğitim Ana Bilim Dalı’nda öğretim üyesi olarak çalışmaya devam etmektedir.
Online Eğitim Süreci İle İlgili Dikkat Edilmesi Gerekenler:
Teknik Kontroller: İnternet bağlantınızın güçlü olmadığı veya bağlantınızı sağladığınız araçların teknik kontrolünün yapılmadığı (ses/görüntü ayarı, şarj düzeyi, vb.) durumlarda eğitim sürecine aktif katılımınız sekteye uğrayabilmektedir. Bu durumlarla karşılaşmamak adına eğitim öncesinde gerekli kontrolleri yapmanız eğitim süreciniz için önemlidir. Eğitime katılımı telefondan değil bilgisayardan sağlarsanız daha kaliteli bir bağlantınız olacaktır.
Ortam Hazırlığı: Eğitim sürecini daha verimli geçirebilmeniz adına kendinizi rahat hissedebileceğiniz, odaklanmanızı kolaylaştıracak, sessiz bir ortam gereklidir. Eğitim sırasında yanınızda bulundurmanız gereken materyaller konusunda bilgi verildiyse hazırlığınızı eğitim öncesinde yapmanız gerekmektedir. Bunların yanı sıra grupta bulunan bireylerin de sizin orada bulunduğunuzu net olarak görebilecekleri biçimde kameranızı konumlandırmanız grup dinamiği için önemlidir.
Gizlilik: Eğitim devam ederken izinsiz kayıt alınamaz, eğitim grubunda bulunan bireylerin kişisel paylaşımları üçüncü kişilerle paylaşılamaz. İzin alınarak çekilen fotoğraf veya videolar paylaşılmak istenirse, gruptan onay alınmalıdır. Eğitim bizim tarafımızdan kayıt altına alınacaksa öncesinde bilgilendirme yapılacak ve güvenli biçimde kaydedilecektir. Eğitime katıldığınız ortamda eğitime kayıtlı olmayan bireylerin bulunmaması gerekmektedir. Yalnız olamayacağınız bir ortamda iseniz kulaklık kullanmanız önemlidir.