Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri Değerlendirme Eğitimi ( MMPI )
Eğitim Amacı:
Katılımcıların bu eğitim sonunda, MMPI testini uygulama, yorumlama ve raporlama becerisini kazanmalarıdır.
Eğitim İçeriği:
- Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanterinin (MMPI) kuramsal içeriği ve geliştirilme süreci.
- Geçerlik ve klinik alt ölçeklerinin tanıtılması
- MMPI’ın uygulanması ve profilin çıkarılması.
- MMPI profillerinin yorumlanması ve raporlaştırılması
- Örnek raporların gözden geçirilmesi.
Katılımcılar:
Psikologlar, psikolojik danışmanlar ve bu bölüm öğrencileri
Belge:
Uygulayıcı Belgesi
Eğitim Ücreti:
0544 418 16 24
Eğitim Kayıt Formu
Eğitimci:
UZMAN KLİNİK PSİKOLOG, AİLE TERAPİSTİ, SANAT TERAPİSTİ,
SEDA HARAN
1987 yılında Hacettepe Üniversitesi Psikoloji bölümünden mezun oldu. Klinik Psikoloji yüksek lisansını 1995 yılında Hacettepe Üniversitesinde tamamladı. 1987 yılında Kız Yetiştirme Yurdunda çalışma hayatına başlayıp 1989 yılında Ankara Üniversitesi Psikiyatri Kliniğinde görevini sürdürdü. Aynı yıl, Türkiye’de ilk defa hizmet vermeye başlayan Psikiyatrik Kriz Uygulama ve Araştırma Merkezinin kurucu üyelerinden biri olarak çalışmalarına devam etti. Bu süreçte psikososyal krizler, krize müdahale ve intihar girişimleri konularında yoğun eğitimler aldı. 1994 yılında intihar girişimlerine müdahale etmek amacıyla İbn-i Sina Hastanesi Acil Servis biriminde kurulan Kriz Odası sorumlusu oldu ve 12 yıl aralıksız biçimde intihar girişimleri, travmalar ve kriz olguları ve aileleriyle çalıştı. Bu süreçte Dünya Sağlık Örgütü bağlantılı Çok Merkezli İntihar Girişimleri projesinde görev aldı. Benzer biçimde Sağlık Bakanlığının ”İntiharı Önleme ”Projesinde illerde Acil Servislerde, ”intihar olgularına krize müdahale” konusunda psikiyatri uzmanları, acil servis kriz odası çalışanları ve Acil Servis personelinin eğitiminde danışman akademisyen olarak görev yaptı.
2006 yılından itibaren Psikiyatri Kliniği Poliklinik servisinde görevini sürdüren Haran 2008-2012 yılları arasında kliniğin Gündüz Hastanesi ve Rehabilitasyon servisinde çalıştı.
Klinik çalışmalarını sürdürürken Batman, Muğla, Bingöl, Denizli, Nevşehir gibi pek çok ilde intiharı önleme ve krize müdahale etmeye yönelik çalışmalarda eğitici olarak görev yaptı. Rehber öğretmenlere yönelik pek çok eğitim veren Haran Adalet Bakanlığı bünyesindeki cezaevlerinde çalışan profesyonellere kriz ve intihar girişimlerine müdahale konusunda eğitimler verdi. Başbakanlık Kadının Statüsü ve Sorunları Genel Müdürlüğü ile birlikte kadına yönelik şiddet ve kadın intiharları alanlarında yoğun çalışmalarda bulundu. Bununla birlikte aynı genel müdürlüğün yurt dışında yaşayan soydaşlarımızın sorunlarına yönelik yaptığı çalışmalarda çeşitli konferanslar vererek aktif rol aldı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının koruyucu ruh sağlığı ve intiharı önleme ve müdahalelerine yönelik projelerinde eğitici olarak görev yaptı.
Ankara Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksek okulunda ”İletişim Becerileri”, ”Hasta Psikolojisi ” ve ”Rehberlik” derslerini 3 yıl boyunca veren Haran 17 Eylül 2012 yılında Ankara Üniversitesindeki görevinde emekli oldu.
1989 yılında kurulan Psikiyatrik Kriz Uygulama ve Araştırma merkezinin Merkez Kurulunda görev yapan Haran 1992 ‘de yayınlanmaya başlayan Kriz dergisinin editörlüğünü üstlendi. İntihar girişimleri ve krizler ağırlıklı olmak üzere yurt içi ve yurt dışında pek çok yayını ve konuyla ilgili kitap bölümü bulunmaktadır. Yanı sıra Sosyal Psikiyatri ve İntiharı Önleme Derneklerinde çalışmalarını sürdürmektedir.
2011-2013 yılları arasında TRT Türkiye’nin sesi radyosunda sürekli konuşmacı olarak yer almış olup halen zaman zaman çeşitli radyo programlarına katılmaktadır.
2014-2017 yılları arasında Madalyon Psikiyatri Merkezinde çalışmış olup, ergen ve erişkinlere kriz ve intihara müdahale, yas ve travma tedavisi, bipolar ve kronik psikoz hastalarıyla rehabilitasyon tedavisi, aile ve evlilik terapileri, bilişsel davranışçı terapiler ile sanat ve yaratıcılık terapisi uygulamaktadır.