FİLM OKUMALARI ATÖLYE ÇALIŞMASI
Nuri Bilge Ceylan sinemasını ve Uzak filmini taşra bağlamında irdeleyeceğiz.
Çanakkale’nin Yenice kasabasını kendisine mekan olarak seçen yönetmen, Uzak filmi için karlar altında bir İstanbul’u tercih etmiş. Film, ideallerinden uzaklaşmaya başladıkça yaşamının anlamını yitiren ve uzaklara gitmeyi düşleyen bir adamla, hayallerini gerçekleştirmek için İstanbul’a gelen bir gencin hikayesini anlatıyor. Minimalist bir sinema anlayışına sahip olan Nuri Bilge Ceylan, filmin senaryosunu ve yönetimini üstlendiği gibi, görüntü yönetmenliğini de kendisi yapmış. Sinemasında doğuya özgü yavaşlığı ve sadeliği temel almasıyla tanınan yönetmenin son filmi, en olgun çalışması olarak kabul edildi.
Uzak, 39. Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Film ödülü alırken, Mehmet Emin Toprak’a En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ve Ceylan’a da En İyi Yönetmen ve En İyi Senaryo ödüllerini getirdi.
Kontenjan: 20
Atölye Tarihi: 28 Ekim 2022
Atölye Saati: 20.00
Atölye Ücreti: 150 ₺ + KDV (%18)
Atölye Yeri: Ümitköy
İletişim : 0544 418 16 24
PSK. ŞÜKRAN ÇAMAŞIRCI
1996 Ankara Üniversitesi psikoloji mezunudur.
Toplumsal cinsiyet eşitliği, ayrımcılık, eleştirel düşünme, travma ve baş etme yöntemleri, çocuk ihmal ve istismarı, kişilik geliştirme konularında eğitimler vermektedir. Altı yıldır Film okumaları atölye çalışmaları yapmaktadır. Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezinden Çocuklar içim Felsefe P4C eğitmen eğitimcisi uzmanlık sertifikasına sahiptir. Çocuklarla ve yetişkinlerle P4C atölye çalışmaları yapmaktadır.