EBEVEYN DESTEKLEME PROGRAMI Psikolojik Danışma Odaklı Ebeveyn Psikoeğitim Grubu
Eğitimin Amacı: Ebeveyn Destekleme Programı, ebeveynlerin çocuklarla iletişim ve oyun becerilerini geliştirmelerini desteklemelerinin yanında gelişimsel olarak çocukların zihinlerini, duygularını ve davranışlarını farklı bir pencereden incelemeye davet etmeyi hedeflemektedir. Çözüm odaklı ve oyuncu bir yaklaşımla ebeveynlik yolculuğunda ihtiyaç duyduğunuz bilgi ve desteği sunmayı amaçlamaktadır.
Eğitim İçeriği: Her zaman bir psikoloji klişesidir “çocukluğa inmek”… Birçok filmde, dizide, kitapta veya tiyatro oyununda rastlamışsınızdır. Peki, nedir bu “çocukluğa inmek”? Yetişkinlikte yaşadığımız psikolojik sorunlar karşısında gerçekten “çocukluğumuz” bu denli etkili mi?
Bu programda, çocuğunuzu yetiştirme biçiminizin onu yetişkinlikte nasıl biri yapacağını, nasıl bir karakter yapısına sahip olacağını, psikolojik açıdan güçlü ve güçsüz yanlarının neler olacağı, öfke-uyum sorunları gibi sık görülen sorunlar hakkında bilgi alışverişinde bulunulacaktır.
Farklı bir bakış açısıyla, çocuğunuzla aranızdaki ilişkiyi inceleyecek, ebeveyn motifinizi fark edecek ve “çocuğunuzun geleceğine” bakacaksınız. Ayrıca, psikoloji kuramlarının çocuk psikolojisine bakış açıları hakkında bilgi sahibi olacaksınız.
Çocuğunuza yapabileceğiniz en güzel yatırımlardan biri, onun dünyasından “kendinize bakabilme” yeteneğini kazanmaktır…
Program Müfredatı:
- Erken Dönem Uyumsuz Şemaların oluşumu ve yaşam örüntüleri
- Anne-Babanın çocuğa etkisi ve ebeveyn motifleri
- Ebeveyn tutumuna bağlı olarak çocukta oluşan savunma mekanizmaları
- Sık görülen sorunlar, pratik çözüm tavsiyeleri ve koruyucu ebeveynlik
- Çocukla psikolojik danışma süreci: Oyun Terapisi
Katılımcılar: Anne-baba adayları, 0-18 yaş çocuğu olan anne ve babalar
Kontenjan: 20 Kişi
Eğitim Tarihi: 5 Ekim – 8 Ekim – 12 Ekim Psk. Dan. Uygar Tunç Morkoç
19 Ekim – 22 Ekim Psk. Dan. Rabia Göktaş
26 Ekim – Uzm. Psk. Dan. Özden Bilgin
Eğitim Saati: 20:00 – 22:00
Eğitim Ücreti: Tek kişi: 600 TL
Anne-Baba Katılım: Toplam 800 TL
Eğitim Yeri: Zoom
Psk. Dan. Uygar Tunç Morkoç
TED Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü’nden mezun olduktan sonra, Ankara Üniversitesi Disiplinlerarası Aile Danışmanlığı yüksek lisans programını bitirmiş, Başkent Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümünde ise tezli yüksek lisans programına devam etmektedir. Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimi, EMDR Terapisi, Aktarım Odaklı Terapi, Şema Terapi ve Pozitif Psikoterapi eğitimlerine katılmıştır. Olgu Psikolojik Danışma Merkezi’nde 12 yaş üzeri bireyler ve aileler ile çalışmaktadır.
Psk. Dan. Rabia Göktaş
Ankara Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü’nden yüksek onur derecesiyle mezun olmuştur.
Pozitif Psikoterapi Temel Eğitimi, Bilişsel Davranışçı Terapi, Aile Danışmanlığı, Çocuklar ve Yetişkinler için Masal Terapisi, Çocuk Merkezli Bilişsel Davranışçı Oyun Terapisi, Transaksiyonel Analiz, Mindfulness, Kısa Süreli Çözüm Odaklı Psikolojik Danışma, Çocuk Resimleri Analizi ve Psikolojik Resim Testleri, MMPI, Sanat Terapisi Teknikleriyle İyileşme eğitimlerine katılmıştır.
Olgu Psikolojik Danışma Merkezi’nde Psikolojik Danışman olarak çocuklar ve ailelerle çalışmanın yanında Olgu Eğitim birimini koordine etmektedir.
Uzm. Psk. Dan. Özden Bilgin
Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Bölümü Rehberlik ve Psikolojik Danışma Anabilim Dalı’ndan 1987’de mezun olmuştur. Yüksek Lisansını Ankara Ünivesitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde, Disiplinlerarası Aile Danışmanlığı programında tamamlamıştır. Çeşitli ilk ve ortaöğrenim kurumlarında psikolojik danışman ve Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nde yönetici olarak çalışmıştır. 1996 yılından bu yana psikoterapi ve kişisel gelişim alanına yönelmiştir. İletişim becerileri eğitimi, halkla ilişkiler, liderlik ve motivasyon, stres yönetimi, öfke yönetimi, sınav kaygısı, aile eğitimi gibi çeşitli kurs ve seminerlerde eğitimci olmuş, panel, toplantı ve konferanslarda konuşmuştur. 2009 yılında TRT Radyo 1 Kampus programında üniversiteye hazırlık konusunda danışmanlık, 2010 yılında TRT Ankara Radyosunda bir yıl süreyle her Perşembe akşamı iletişim ve yaşam becerileri konusunda program yapmıştır. 2003-2008 yılları arasında yönetim kurulunda da görev aldığı Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği’nin “Afetlerde Psikososyal Hizmetler Birimi”nde çalışmıştır.
Bilişsel Davranışçı Terapi, Pozitif Psikoterapi ve Aile Terapisi, Oyun Terapisi, Sanatla Terapi ve Yaratıcılık Eğitimi, Transaksiyonel Analiz, Sistemik Psikoterapi, Psikodrama ve Yaratıcı Drama liderlik eğitimlerini almıştır. Bu alanlarda mesleki gelişim ve psikoterapist yetiştirme eğitimleri vermektedir.
Kurucusu olduğu Olgu Psikolojik Danışma Merkezi’nde aile terapisi ve bireysel terapi, oyunla terapi, grupla psikolojik danışma hizmetlerini sunmaya, kurum ve kuruluşlara liderlik, motivasyon, kurumsal gelişim ve süpervizyon, personel eğitimi programları hazırlama, eğitim yapma, kişisel ve kurumsal gelişim konularında danışmanlık hizmetlerini sürdürmeye devam etmektedir.
Online eğitim sürecini daha verimli bir hale getirebilmek adına yapabilecekleriniz:
Teknik Kontroller: İnternet bağlantınızın güçlü olmadığı veya bağlantınızı sağladığınız araçların teknik kontrolünün yapılmadığı (ses/görüntü ayarı, şarj düzeyi, vb.) durumlarda eğitim sürecine aktif katılımınız sekteye uğrayabilmektedir. Bu durumlarla karşılaşmamak adına eğitim öncesinde gerekli kontrolleri yapmanın sorumluluğunu alabilirsiniz. Sizin için mümkünse eğitime katılımı telefondan değil bilgisayardan sağlayabilirsiniz. Bunların yanı sıra grupta bulunan bireylerin de sizin orada bulunduğunuzu net olarak görebilecekleri biçimde kameranızı konumlandırabilirsiniz.
Ortam Hazırlığı: Eğitim sürecini daha verimli geçirebilmeniz adına kendinizi rahat hissedebileceğiniz, odaklanmanızı kolaylaştıracak, sessiz bir ortam oluşturabilirsiniz. Eğer önceden hazır bulundurmanız gereken materyaller varsa eğitim öncesinde temin ederek yanınızda bulundurabilirsiniz.
İletişim: Eğitimle ilgili bir WhatsApp grubu oluşturulacaktır. Duyurularımızı bu grup üzerinden takip edebilir, eğitim hakkında iletişim kurabileceğiniz bu alana dahil olabilirsiniz.
Gizlilik: Eğitim devam ederken izinsiz kayıt alınamayacağının, eğitim grubunda bulunan bireylerin kişisel paylaşımlarına saygı duyulacağının, gizliliğe önem verildiğinin bilincinde olabilirsiniz. Çekilen fotoğraf veya videoları paylaşmak istediğinizde gruptaki bireylerden izin alabileceğinizi hatırlayabilirsiniz. Eğitim bizim tarafımızdan kayıt altına alınacaksa öncesinde bilgilendirme yapılacak ve güvenli biçimde kaydedilecektir.
Eğitime katıldığınız ortamda eğitime kayıtlı olmayan bireylerin bulunmadığından emin olabilirsiniz. Yalnız olamayacağınız bir ortamda iseniz kulaklık kullanmayı tercih edebilirsiniz.
Farklı Deneyimler: Online eğitim süreçlerinde zaman zaman aksaklıklar, gecikmeler yaşanabilir. Bu gibi durumlarda bizden kaynaklanan teknik bir durum olursa hızlıca çözüme ulaştırmaya çalışırız. Bireysel olarak teknik bir aksaklık yaşadığınızda bize ulaşmayı, tekrar bağlanmayı, farklı yollar aramayı deneyebilirsiniz.
Diğer bir yandan yeni öğrenmeler ve deneyimler edinebileceğiniz, yeni insanlar tanıyabileceğiniz bir ortamda bulunma fırsatı yakalayabilirsiniz. Bu fırsatı nasıl değerlendireceğinizi de siz seçebilirsiniz.
Geri Bildirim: Eğitim tamamlandıktan sonra bulunduğunuz grup ile duygu ve düşüncelerinizi, neler öğrendiğinizi, öğrendiklerinizle neler yapmayı planladığınızı, başka neleri merak ettiğinizi… paylaşabilirsiniz.