ÇOCUKLAR İÇİN OKUYARAK KEŞFEDİYORUM ATÖLYELERİ
Çocuklar için Okuyarak Keşfediyorum Atölyeleri bir bilişsel, bir sanatsal olmak üzere haftalık iki ders saatinden oluşur. Belirlenen temaya göre atölyenin kaç hafta süreceği belirlenir. Bilişsel saatte çocuklara tema hakkında SCAMPER tekniğine dayalı zenginleştirilmiş okuma deneyimi sunulur. Bu sayede çocuklar, bir okuma parçasından hareketle haftanın teması hakkında çok yönlü düşünür, düşüncelerini ifade eder, grup içerisinde tartışır ve yazınsal ya da sembolik bir ürün oluştururlar. Atölye’nin sanatsal saatinde ise sanatla terapi ve yaratıcı drama teknikleriyle temanın çocuğun duygu ve hayal dünyasındaki dışavurumu üzerinde çalışılır. Okuyarak Keşfediyorum Atölyesi’nin nihai amacı çocukların bilme ve sevme yeteneklerini* kendi ihtiyaçları doğrultusunda dengeli bir şekilde kullanarak temaya özgü yaratıcı ürün oluşturmalarını sağlamaktır.
*Pozitif Psikoterapi’ye göre insan dünyaya bilme; keşfetme, öğrenme ve sevme; bağlanma, ilişki kurma ihtiyaçları ile gelmiştir. İhtiyaçlarını karşılamak için başkalarından öğrendikleri/ sosyal normlar vb. içeren yetenekler bilme yeteneklerini; doğuştan bu yana ilişkilerle birlikte gelişen duygusal kısım, ego dinamikleri ve kişisel gelişimleri içeren yetenekler ise sevme yeteneklerini oluşturur. Bireyin fiziksel, zihinsel, ilişkisel ve ruhsal herhangi bir ihtiyacı karşılanmadığı durumda hastalığa kaçma, strese kaçma, ilişkiye kaçma, hayale kaçma gibi durumlar ortaya çıkabilir. Yeteneklerini ihtiyaçları doğrultusunda dengeli bir şekilde kullanmayı öğrenen birey yaşamının sorumluluğunu alma ve gelişim için kaçınılmaz olan çatışma çözümüne istekli olacaktır.
Atölye sonunda katılımcılar;
- Sıradışı, eğlenceli ve geliştirici bir kitap okuma deneyimi yaşar.
- Okuduğunu anlama becerisi gelişir.
- SCAMPER tekniği temelli yaratıcı ürün geliştirebilme kapasitesi artar.
- Duygularıyla iletişim becerileri artar.
- Topluluk içinde ürünlerini özgüvenle paylaşabilme tartışabilme, olaylara ve durumlara farklı açılardan bakarak kendi tolerans çerçevesini genişletme,
- Başarma duygusu ve tatmin hissini güvenli bir atmosferde deneyimleme fırsatı bulur.
- Bir gruba ait olma ve grup içinde özgün olarak var olma deneyimi yaşar.
ATÖLYE – DAHA DA FAZLA KUMKURDU’NU OKUYARAK KEŞFEDİYORUM
Büyürken değişikliklere uyum sağlıyorum.
Temel Temalar: Büyümek, değişmek, değişikliklere uyum sağlamak
Kaynak kitap: Daha Da Fazla Kumkurdu Asa Lind
Katılımcılar: 5-7 yaş çocuklar.
Belge: Eğitim Belgesi
Kontenjan: 6 Kişi
Eğitim Tarihi: 23-24 Temmuz 2022
Eğitim Saati: 15.00-17.00
Eğitim Süresi: 4 Saat
Eğitim Ücreti: 500 TL + KDV (%18)
Eğitim Yeri: Ümit Mahallesi Kafkas Sitesi 2482. Sokak No:97 Ümitköy Ankara
– 0544 418 16 24 –
OKUYARAK KEŞFEDİYORUM ATÖLYESİ EBEVEYNLERİNE ÖZEL PSİKOEĞİTİM PROGRAMI
Okuyarak Keşfediyorum Atölyesi katılımcıların ebeveynlerine özel 2 Haftalık planın bilimsel arka planı ve ebeveyne özel çözüm odaklı yol haritası sunan psikoeğitim programı sayesinde ebeveynler; belirtilen temalara çocuklarının dünyasından bakabilme, çocuğun ihtiyaçlarına uygun olarak yeterince iyi ebeveyn pozisyonunu keşfetme fırsatı yakalar.
Katılımcılar: Okuyarak Keşfediyorum Atölyesi katılımcıların ebeveynleri
Belge: Eğitim Belgesi
Kontenjan: 6 Kişi
Eğitim Tarihi: 2-3 Temmuz 2022
Eğitim Saati: Katılımcıların uygunluk durumuna göre belirlenecektir (Haftaiçi akşam saatleri olabilir).
Eğitim Süresi: 4 Saat
Eğitim Ücreti:500 TL + KDV (%18)
Eğitim Yeri: Ümit Mahallesi Kafkas Sitesi 2482. Sokak No:97 Ümitköy Ankara
SELMA TEKİN / UZMAN PSİKOLOJİK DANIŞMAN
1993 kışında Kayseri’de doğdu. İnsan hikâyeleri dinlemeye olan merakı, müziğe olan ilgisi ve düşlerinin peşinden gitme cesareti onu şimdi olduğu Selma yaptı. Olgu Psikolojik Danışma Merkezi’nde çocuk, ergenler ve onların bakım verenlerine yönelik bireysel ve grup terapi hizmetleri veriyor. Bununla beraber çocuk, ergen ve yetişkinlere yönelik uygulamalı atölyeler, eğitim hizmetleri ve proje çalışmalarında koordinatör ve uygulayıcı olarak yer alıyor. Terapi hizmetlerinde Pozitif Psikoterapi ve Transaksiyonel Analiz yaklaşımlarını benimsiyor, atölye ve eğitim hizmetlerinde ise oyunla terapi, sanatla terapi ve yaratıcı drama tekniklerinden faydalanıyor.
En kalıcı öğrenmelerin oyunsu süreçlerde olduğuna, kendini ifade etmenin ve başkalarını anlamanın en yaratıcı yolunun sanat olduğuna inanıyor. Bu nedenle eğitim, psikoloji ve sanat alanı profesyonellerinin işbirliğine dayanan yayın projelerinde yazar, editör, koordinatör olarak çocuklar için çocuklar gibi çalışmayı seviyor.
DİDEM ÇAKIR / HİKÂYE ANLATICI
1982 yazında İzmir’de doğdu. Hayal kurarak, bol bol okuyarak ve okuduklarından ilham alarak yazarak geçirdiği okul yılları sonrası farklı kültürler ve insanları tanımak için seyahat etti, eğitimler aldı. TEGV Okuyorum Oynuyorum Atölyelerinde ablalık yaptı, dezavantajlı gruplara yönelik erken çocukluk dönemine ilişkin saha çalışmaları yürüttü.
2011 doğumlu bir kız çocuğu annesi. Kızıyla birlikte en sevdiği kitapları tekrar tekrar okumaktan hiç sıkılmıyor. Sevdiği şehir Ankara’da yaşıyor ve bu şehre renk getirdiğine inanıyor.