AİLE DİZİMİ ATÖLYESİ

Eğitimin İçeriği:

Bizimle beraber varlığınızı oluşturan sisteminize bakmak ister misiniz? Sahip olduğumuz bilinçaltı, bilinçdışı ve kolektif bilincin tüm bilgileri, sistemimizin işleyişi için görev yapmaktadır. Hayatımız da her ne oluyorsa, bu olayların mutlaka bir nedeni vardır.

Biliyoruz ki, kainatta hiçbir şey yoktan var olmamıştır. Her birimiz anne ve babamızın sayesinde bu dünyada var olmuşuzdur. İstesek de istemesek de ait olduğumuz bir aile sisteminin parçasıyız. Bu değiştirilemez bir gerçektir. Sistemin en önemli ilişkisini anne ve baba ilişkisi oluşturur.

Varlığımızın yarısı annemizden, yarısı da babamızdan gelmektedir. Bize her ne oluyorsa sistemin içinde var olanlardan dolayı olmaktadır. Hepimiz ebeveynlerimize derinden bağlıyızdır. Ya onlara sevgi duyarız, ya da öfke, ya onlarla beraber olmak isteriz ya da uzaklarında olmayı. Aile ya tüm acılarımızın kaynağı ya da sağlıklı toplumun birer parçası olan bizlerin işleyen bütününü oluşturan bireylerin kaynağıdır.

Aynı bizim gibi ebeveynlerimizde bir anne ve babadan var olurlar yani bu düzen geriye doğru böylece akıp gider.

Biz farkında olmaksızın yaşamımızı etkileyen atalarımıza kalbimizi açmamızı sağlayarak, nesiller boyunca bize akan yaşam gücümüzü, yaşam hissimizi bulmamızı ve derinleştirmemizi sağlar.

Peki bizi etkileyen bu sistem nasıl işlemektedir?

İşte tam bu noktada, davranışlarımızı neyin etkilediği, neyin doğru veya yanlış olduğunu, yapmamız yada yapmamamız gerekenleri söyleyenin ne olduğunu sorguladığımızda “vicdan” denilen içsel duyumla karşı karşıya kalırız. Vicdan duyumunu doğduğumuz andan itibaren, ait olduğumuz ülke, mezhep, sosyal gruplardan öğreniyoruz. Ait olduğumuz grubun değerlerini öğrenme ve onları uygulama isteğimiz, hayatta kalma güdümüzle bire bir bağlantılıdır.

Aile dizimi sisteminin birinci basamağını da kişisel vicdan oluşturmaktadır, kişisel vicdanın görevi “aidiyet”, “denge” ve “düzeni” korumaktır. Sistemdeki kişisel olan bu bölüm bilinçle yaşanan ve farkında olunan bölümü temsil eder. Sistemin bir üst basamağında “kolektif vicdan” devreye girer ve çok daha kuvvetlidir, gizli ve sinsice işleyen bir güçtür. Bizim farkında olmadığımız bir şekilde işler. Nereden geldiğini anlamayız ve doğrudan tanımlayamayız, ancak varlığını her daim sürdürür. Elektrik akımının işleyiş şeklini ancak ampulü aydınlattığında fark ederiz. Kolektif vicdanı ise ancak kişinin davranışlarındaki etkilerinden fark edebiliriz.

 

Aile diziminin en önemli görevi kolektif bilinci teşhis etmektir. Kişisel vicdanın üç amacı olduğu gibi kolektif vicdanın da üç ilkesi bulunmaktadır. Aidiyet, düzen ve dengedir.

Ailenin parçası olan herkesin, aileye olan aidiyet hakkı eşittir ve değiştirilemez. Hasta, özürlü, ölmüş olması hiçbir şeyi değiştirmez. Sıra önemlidir ilk gelen öncelik hakkına sahiptir. Ailenin dengede olması demek, aileye yapılmış bir haksızlık veya aile bireylerinden birinin yaptığı bir haksızlığı, sonradan gelen aile bireyleri tarafından dengelenmektedir. Bu güç bize bizim yaptıklarımızın bedelini değil, atalarımızın yaptığı yanlışların bedelini ödemeye zorlar. Kolektif vicdan her üyeye eşit davranır. Sistemin aidiyet, denge ve düzeni sağlayana kadar sistemin içindeki her bireyi kullanır.

Aile dizimi 1960’lı yıllarda psikoloji ve terapi konusunda akademik çalışmalar yaparak yeni gelişmeler kullanılarak ortaya konan bir grup terapisidir.

Aile dizimi, kendi içinde organik bir yapıya sahip olup, bu güne kadar tasarlanmış en derin ve güçlü terapilerden biri olmuştur. Bu seanslarda aileniz ve kendiniz hakkında derin gerçeklerle yüzleşip yaşamınızın daha iyiye doğru gitmesini sağlayacak radikal değişimlerle iyileşme, dönüşüm ve özgürleşme yaşanır.

Sahip olduğunuz köklerinize önem verin, saygınızı ve sevginizi derinleştirin.

Sevgi bize verilmiş doğal kaynağımızdır, bizi yaşama bağlar ve sistemimizdeki gücü ile oluşumumuza anlam katar.

Kontenjan: 25 Kişi. En fazla 5 kişinin açılımı olacaktır. Diğer katılımcılar gözlem amaçlı katılacaktır.

Katılımcılar: Travmanın henüz içinde olan, yas sürecinin tamamlamamış, yoğun alkol ve madde kullanan, psikoz, major depresyon, epilepsi ve borderline gibi durumlarda olanlar aile dizimine katılmamalıdır.

  • Eğitim Tarihi: 18 Nisan 2020
  • Eğitim Saati: 10:00 – 17:00
  • Eğitim Ücreti: Gözlem amaçlı katılım: 100,00 TL, Açılımı yapılacak katılımcı: 350,00 TL
  • Eğitimin Yeri:  Olgu Eğitim Merkezi – Meşrutiyet Cad. 31/12 Kızılay Çankaya Ankara

Eğitimci: Uzm. Klinik Psikolog Sinem Malkoç

Psikolog Dr. Sinem Malkoç Almanya Düsseldorf Heinrich Heine Universitesi, Fen Fakültesi, Psikoloj Bölümü’nden mezun olmuş, Klinik Psikoloji Eğitimi tamamladıktan sonra Almanya’da çeşitli Psikiyatri Kliniklerinde Uzman Psikolog ve Aile Terapisti olarak çalışmıştır. Heinrich Heine Üniversitesi’nin Psikoterapi Enstitüsünde Psikoterapist dalında başladığı eğitimine “Göçmenlik ve Psikolojik bozukluklar” tezi ile bitirdikten sonra aynı enstitünün Klinik Psikoloji bölümünde doktora programına başlamıştır. “ Türk göçmenlerinin iki kültür arasında yaşamanın getirdiği sonuçlar ve Depresyon Araştırması” başlıklı tezi ile doktor ünvanını alan Sinem Malkoç’un aynı zamanda Lisans ve Yüksek Lisans düzeyinde Pedagoji ve Çoçuk Psikolojisi dalında uzmanlığını bulunmaktadır.

Malkoç’un psikoloji alanında uzmanlaştığı alanların başında Hellinger Terapisi olarak da bilinen, 90’lı yıllarda Almanya’da ortaya çıkan ve artık günümüzde de yaygınlaşmaya başlayan terapi yöntemlerinden Aile Dizimi geliyor. Psikolog Sinem Malkoç’un uyguladığı etkili tedavi ve terapi yöntemlerinden biri olan hipnoz; danışanlarının sık sık tercih ettiği yollardan biri olmuş durumda. Uzman psikolog Sinem Malkoç’un toplumda sık sık karşılaşılan panik atak, öfke kontrölü, stres yönetimi, sınav kaygısı, iletişim becerileri, kronik hastalıklar ve psikolojik bozukluklar, aile ilişkisi kuramları, aile içinde arabuluculuk, ebeveyn ve çocuk ilişkileri alanlarında da sunumları, eğitimleri ve makaleleri bulunmaktadır… Sinem Malkoç İzmir ve Bodrum Psikolojik Danışmanlık Merkezleri’nin Kurucusu İzmir Psikolog olarak meslek hayatına devam etmektedir.

Tarih

18 Nis 2020
Expired!

Zaman

10:00 - 17:00

Konum

OLGU Eğitim Merkezi
OLGU Eğitim Merkezi
OLGU Eğitim Merkezi
Kategoriler